Vakantie of stress?

 

Vakantie…..

De zomermaanden juli en augustus staan voor de meesten van ons in het teken van afronden. 

Het schooljaar of de schoolperiode wordt of is inmiddels al afgerond. Examens zijn behaald (of niet), nieuwe schoolkeuzes zijn gemaakt, eind augustus of in september is er weer een nieuwe start. Nu is het vakantie! Tijd om te relaxen of wat geld bij te verdienen met een vakantiebaantje.

Op het werk moeten de deadlines nog ‘even’ worden gehaald, zaken moeten nog worden afgewerkt, zodat collega’s niet worden achter gelaten met onafgewerkte zaken, overdrachten worden gedaan.

Want: het is bijna vakantie!
Stressmoment?!

Als de vakantieperiode eenmaal is aangebroken, zijn de vrouwen nog niet klaar; de spullen moeten nog worden ingepakt en klaargezet worden. 
Het huis moet nog even gepoetst worden, want dat is toch wel fijner, thuiskomen in een schoon en fris huis. De laatste weken was daar helaas geen tijd voor.

Ook de mannen zijn nog niet klaar als ze eenmaal vakantie hebben… Vakantietijd wordt meestal gezien als klusjes-tijd. Er is altijd iets wat gerepareerd of geverfd moet worden..

Ik denk dat bovenstaande tekst herkenbaar is voor velen; ík herken ‘m in elk geval wel….

Laat de vakantiestress niet toeslaan; wat vandaag niet kan, blijft gewoon liggen voor morgen. Laat de ‘ik moet’ maar thuis! 

Gun jezelf een fijne vakantie, geniet er van!!

PRETTIGE VAKANTIE!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.