Is er een grens?!

 Vandaag postte ik een quote op mijn Facebookpagina, 
 “Dankzij mijn grenzen heb ik ruimte”.


Ik bedacht me; Ervaar jij als jongere eigenlijk ruimte? Je zou zomaar kunnen zeggen dat er een burn-out op de loer ligt, want wat heb jij veel ballen in de lucht te houden..

Welke ballen?

Studeren, stage lopen, werken (want ja, je wil toch ook wat bijverdienen om iets leuks te doen waar je geen verantwoording voor af hoeft te leggen), sporten, uitgaan, eten, slapen.
En natuurlijk vriendschappen onderhouden, want waar zou je zijn zonder je vrienden en vriendinnen?!

Dat doe je in dit tijdperk per telefoon. Die je het liefst heel de dag dicht bij je hebt. 24 Uur per dag. Het liefst check je elk moment van de dag of er nieuwe posts, appjes, vlogs, blogs, enz. zijn. Waar je vervolgens á la minute op wilt reageren. En als je zelf iets post, wil je ook het liefst meteen een reactie. Krijg je die niet, dan is er wat mis, want de ander heeft het wel gelezen, dat heb je gezien aan de blauwe vinkjes…

Voor je het weet, heb je ruzie en worden er over en weer dingen geschreven waar je buikpijn van krijgt. Want dat is het moeilijke van geschreven berichten, je ziet niet hoe de ander het bedoelt..

Het hangt namelijk samen met hoe jij jezelf voelt. Als je vrolijk bent, kun je veel hebben en lach je waarschijnlijk om dat ene bericht. Heb je je dag niet, dan maak je jezelf er druk om.

Je zou er zélf voor kunnen kiezen om je telefoon (even) uit te zetten of weg te leggen. Om gewoon iets anders te gaan doen, even onbereikbaar te zijn. Tijd voor jezelf, zonder steeds het gevoel te hebben dat je iets mist. Gewoon, jezelf vervelen. Weet je nog hoe dat voelt?
Ben je benieuwd of je het kan? Probeer het dan eens. Maak een keuze, trek een grens.

Voel jij de ruimte?

Nee? Blijven proberen?!                                                              

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.